Pagina wordt geladen ...

Update patiëntenzorg huisartsenpraktijk de Beuken rondom Corona

 

Het coronavirus verspreid zich de afgelopen dagen in een snel tempo en daarom moet we met zijn allen scherp blijven. Wij hebben besloten de spreekuren tot in ieder geval 9 februari 2021 af te schalen waar mogelijk. Daarbij willen wij wel benadrukken dat u gewoon kan bellen met onze assistentes. De assistente zal met u meekijken naar een oplossing. Dit kan betekenen dat de assistentes wat voor u overlegt met de huisarts, de huisarts u zelf terugbelt, of dat u toch beoordeelt moet worden op het spreekuur.

Hieronder leest u de belangrijkste veranderingen. We willen vragen u hier zoveel mogelijk aan te houden zodat het bezoeken van de praktijk veilig blijft voor u, ons en andere patiënten. 

 

Kom niet naar de praktijk indien u een of meerdere van de volgende klachten heeft: koorts, verkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn, moeite met ademen, veranderde geur/smaak.   

 1. Overleg altijd eerst telefonisch voordat u naar de praktijk komt. 
 2. De assistente staat u te woord en zal uw klachten uitvragen, zo nodig wordt u teruggebeld door uw huisarts.
 3. Wanneer u een afspraak krijgt op de praktijk, kom dan niet te vroeg (maximaal 5 minuten).
 4. Kom alleen, indien nodig mag u maximaal één begeleider meenemen.
 5. Bij binnenkomst kunt u uw handen desinfecteren. Bovenaan de trap en bij de liften staat een desinfectiepaal
 6. Er is een beperkt aantal stoelen beschikbaar in de wachtkamer.
 7. Wij schudden geen handen.
 8. Spreekuren waarbij lichamelijk onderzoek nodig is zullen worden gedaan met mondkapje en handschoenen.
 9. Draag een mondkapje bij binnenkomst.

 

Wij beseffen ons dat deze veranderingen niet overeenkomen met de laagdrempeligheid die u van ons gewend bent maar deze veranderingen zijn nodig om verdere verspreiding van het corona virus tegen te gaan. We hopen op uw begrip.

 

 

Herhaalmedicatie

U kunt uw medicijnen op verschillende manieren herhalen:

 1. Via de receptenlijn. Bel 0528-262774 en kies voor optie 2 in het keuzemenu. Spreek uw naam, geboortedatum en gewenste herhaalmedicatie duidelijk in.
 2. Via MijnGezondheid.net. Meld u aan voor MijnGezondheid.net en regel uw herhaalmedicatie online. Meer informatie kunt u vinden op onze website of via de assistente.
 3. Lege medicijndoosjes inleveren. Gooi deze NIET meer in de recepten box bij de balie. U kunt ze wel in de brievenbus gooien. Deze bevindt zich buiten bij de ingang. 

 

Praktijkondersteuners

Onze praktijkondersteuners gaan ook weer zoveel mogelijk werken met belafspraken. Wordt u niet gebeld dan kunt u er van uit gaan dat de afspraak door gaat. Gaat de afspraak niet door of wordt het een belafspraak dan wordt u hier over gebeld. Twijfelt u over uw afspraak, neem dan contact met ons op. Voorlopig kunnen we alleen nog geen longfunctietesten doen, deze afspraken worden door uw praktijkondersteuner afgebeld.

Het spreekuur van de praktijkondersteuner GGZ gaat ook door. Dit wordt ook zoveel mogelijk telefonisch of via beeldbellen gedaan. Ook hiervoor belt de praktijkondersteuner GGZ zelf met u.

 

Testen op corona 

GGD

Indien u klachten heeft en een testafspraak wilt maken kunt u contact opnemen met de GGD, telefoonnummer: 0800-1202. De GGD heeft testlocaties in Assen, Meppel en Emmen. Jammer genoeg is er soms sprake van enige wachttijd. Heeft u vragen maar wilt u geen afspraak maken voor een test bel dan 0800-1351.

 

U-Diagnostics

Een andere mogelijkheid is om u te laten testen bij U-Diagnostics, met testlocaties in Meppel en Emmen. Hiervoor kan onze praktijk u aanmelden; daarvoor hebben we echter wel uw Burgerservicenummer, 06-nummer en emailadres nodig. Om de aanmelding soepel te laten verlopen is het gemakkelijk om deze gegevens paraat te houden als u met ons belt.

 

Verder willen wij benadrukken dat u zich kan aanmelden voor MijnGezondheid.net. Via MijnGezondheid.net kunt u namelijk online een vraag stellen aan uw huisarts, met daarbij een bijlage. Ook kunt u uw medicatie online regelen of uw dossier inzien. In een tijd als dit is het aan te raden om uw zaken zoveel mogelijk online te regelen waar mogelijk. Voor meer informatie willen wij u verwijzen naar: https://www.debeukenhuisartsen.nl/praktijkinformatie/mijngezondheidnet.

 

 

We hopen op uw begrip en medewerking,

Huisartsen en medewerkers van huisartsenpraktijk de Beuken

 

 

Goede informatie over de zin en onzin van testen vindt u op de volgende site: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/wanneer-testen


bel ons Bel ons op 0528 26 27 74 | Voor spoed bel met 0528 26 24 36