Pagina wordt geladen ...

Update patiënten zorg en het coronavirus. Editie: oktober 2021

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben we de openstelling van de praktijk moeten aanpassen. Helaas kunnen we die veranderingen nog niet volledig terug draaien. De coronabesmettingen lopen over in Nederland terug en het merendeel van de mensen heeft zich inmiddels volledig laten vaccineren. Wij leveren nog steeds reguliere patiëntenzorg, maar dan nog steeds in aangepaste vorm. Daarbij blijven wij ons strikt houden aan de RIVM richtlijnen die gelden voor huisartsen. Naar aanleiding van het advies van de LHV ( de Landelijke Huisartsen Vereniging) blijven wij de 1,5 meter maatregel toepassen voor onze patiënten en gasten. 

Voor meer informatie over het coronavaccin, klik hier en hier.

 

De aangepaste werkwijze bent u wellicht inmiddels gewend (zie hieronder). Voor zolang de maatregelen voor afstand houden gelden, blijft het belangrijk om ons contact zoveel mogelijk op afstand uit te voeren. Onze voorkeur is consulten via de telefoon of online. Maar dit is niet altijd mogelijk, dan bent u uiteraard welkom na telefonisch overleg met de assistente. 

Kom niet naar de praktijk indien u een of meerdere van de volgende klachten heeft: koorts, verkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn, moeite met ademen, veranderde geur/smaak.

Onze werkwijze is als volgt:

  1. Overleg altijd eerst telefonisch voordat u naar de praktijk komt. De assistente staat u te woord en zal uw klachten uitvragen, zo nodig wordt u teruggebeld door uw huisarts.
  2. Wanneer u een afspraak krijgt op de praktijk, kom dan niet te vroeg (maximaal 5 minuten).
  3. Kom alleen, indien nodig mag u maximaal één begeleider meenemen.
  4. Bij binnenkomst kunt u uw handen desinfecteren. Bij ingang van de wachtkamer staat een desinfectiepaal.
  5. Er is een beperkt aantal stoelen beschikbaar in de wachtkamer.
  6. Wij schudden geen handen
  7. Houdt 1.5 meter afstand
  8. Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht sinds 01-07-2021

 

Herhaalmedicatie

U kunt uw medicijnen op verschillende manieren herhalen:

Via de receptenlijn. Bel 0528-262774 en kies voor optie 2 in het keuzemenu. Spreek uw naam, geboortedatum en gewenste herhaalmedicatie duidelijk in.

Via MijnGezondheid.net. Meld u aan voor MijnGezondheid.net en regel uw herhaalmedicatie online. Meer informatie kunt u vinden op onze website of via de assistente.

Lege medicijndoosjes inleveren. Gooi deze NIET meer in de recepten box bij de balie. U kunt ze wel in de brievenbus gooien. Deze bevindt zich buiten bij de ingang. 

 

Praktijkondersteuners

Onze praktijkondersteuners hebben weer spreekuren. Dit was voorheen voornamelijk telefonisch maar dit zal nu weer via consulten op de praktijk gaan. 

Voorlopig kunnen we alleen nog geen longfunctietesten doen, deze afspraken worden door uw praktijkondersteuner afgebeld.

Het spreekuur van de praktijkondersteuner GGZ gaat ook door.

 

Testen op corona 

GGD

Indien u klachten heeft en een testafspraak wilt maken kunt u contact opnemen met de GGD, telefoonnummer: 0800-1202. De GGD heeft testlocaties in Assen, Meppel en Emmen. Heeft u vragen maar wilt u geen afspraak maken voor een test bel dan 0800-1351.

 

U-Diagnostics

Een andere mogelijkheid is om u te laten testen bij U-Diagnostics, met testlocaties in Meppel en Emmen. Hiervoor kan onze praktijk u aanmelden; daarvoor hebben we echter wel uw Burgerservicenummer, 06-nummer en emailadres nodig. Om de aanmelding soepel te laten verlopen is het gemakkelijk om deze gegevens paraat te houden als u met ons belt.

 

Verder willen wij benadrukken dat u zich kan aanmelden voor MijnGezondheid.net. Via MijnGezondheid.net kunt u namelijk online een vraag stellen aan uw huisarts, met daarbij een bijlage. Ook kunt u uw medicatie online regelen of uw dossier inzien. In een tijd als dit is het aan te raden om uw zaken zoveel mogelijk online te regelen waar mogelijk. Voor meer informatie willen wij u verwijzen naar: Informatie over MijnGezondheid.net

 

 

We hopen op uw begrip en medewerking,

Huisartsen en medewerkers van huisartsenpraktijk de Beuken

 

 


bel ons Bel ons op 0528 26 27 74 | Voor spoed bel met 0528 26 24 36