Pagina wordt geladen ...

Update patiëntenzorg huisartsenpraktijk de Beuken rondom Corona

 

Het coronavirus verspreid zich de afgelopen dagen in een snel tempo en daarom moet we met zijn allen scherp blijven. Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben we de manier waarop we de praktijk openstellen veranderd. Sommige van die veranderingen kunnen we nog niet terug draaien. Hierdoor zal uw bezoek aan de praktijk misschien anders verlopen dan u gewend was. Hieronder leest u de belangrijkste veranderingen. We willen vragen u hier zoveel mogelijk aan te houden zodat het bezoeken van de praktijk veilig blijft voor u, ons en andere patiënten.

 

Kom niet naar de praktijk indien u een of meerdere van de volgende klachten heeft: koorts, verkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn, moeite met ademen, veranderde geur/smaak.

 

 

 1. Overleg altijd eerst telefonisch voordat u naar de praktijk komt. 
 2. De assistente staat u te woord en zal uw klachten uitvragen, zo nodig wordt u teruggebeld door uw huisarts.
 3. Wanneer u een afspraak krijgt op de praktijk, kom dan niet te vroeg (maximaal 5 minuten).
 4. Kom alleen, indien nodig mag u maximaal één begeleider meenemen.
 5. Bij binnenkomst kunt u uw handen desinfecteren. Bovenaan de trap en bij de liften staat een desinfectiepaal
 6. Er is een beperkt aantal stoelen beschikbaar in de wachtkamer.
 7. Wij schudden geen handen.
 8. Spreekuren waarbij lichamelijk onderzoek nodig is zullen worden gedaan met mondkapje en handschoenen.
 9. Draag een mondkapje bij binnenkomst.

 

Wij beseffen ons dat deze veranderingen niet overeenkomen met de laagdrempeligheid die u van ons gewend bent maar deze veranderingen zijn nodig om verdere verspreiding van het corona virus tegen te gaan. We hopen op uw begrip.

 

Herhaalmedicatie

U kunt uw medicijnen op verschillende manieren herhalen:

 1. Via de receptenlijn. Bel 0528-262774 en kies voor optie 2 in het keuzemenu of bel rechtstreeks naar de receptenlijn via 0528-262774. Spreek uw naam, geboortedatum en gewenste herhaalmedicatie duidelijk in.
 2. Via MijnGezondheid.net. Meld u aan voor MijnGezondheid.net en regel uw herhaalmedicatie online. Meer informatie kunt u vinden op onze website of via de assistente krijgen.
 3. Lege medicijndoosjes inleveren. Gooi deze NIET meer in de recepten box bij de balie. U kunt ze wel in de brievenbus gooien. Deze bevindt zich buiten bij de ingang. 

 

Praktijkondersteuners

Heeft u een afspraak staan voor controle bij de praktijkondersteuner voor hart en vaatziekten/diabetes (suikerziekte) en/of COPD/astma, dan kunt u er vanuit gaan dat deze doorgaat. Twijfelt u over uw afspraak, neem dan contact met ons op.Voorlopig kunnen we alleen nog geen longfunctietesten doen helaas, deze afspraken worden door uw praktijkondersteuner afgebeld. Onze praktijkondersteuners zullen nog tot in ieder geval eind van het jaar de jaarcontroles overnemen van de huisartsen, houdt hier rekening mee. 

De praktijkondersteuner GGZ heeft ook spreekuur, zowel op de praktijk als telefonisch.

 

Testen op corona 

GGD

Indien u klachten heeft en een testafspraak wilt maken kunt u contact opnemen met de GGD, telefoonnummer: 0800-1202. De GGD heeft testlocaties in Assen, Meppel en Emmen. Jammer genoeg is er soms sprake van enige wachttijd. Heeft u vragen maar wilt u geen afspraak maken voor een test bel dan 0800-1351.

 

U-Diagnostics

Een andere mogelijkheid is om u te laten testen bij U-Diagnostics, met testlocaties in Meppel en Emmen. Hiervoor kan onze praktijk u aanmelden; daarvoor hebben we echter wel uw Burgerservicenummer, 06-nummer en emailadres nodig. Om de aanmelding soepel te laten verlopen is het gemakkelijk om deze gegevens paraat te houden als u met ons belt.

 

Goede informatie over de zin en onzin van testen vindt u op de volgende site: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/wanneer-testen

 

We hopen op uw begrip en medewerking,

Huisartsen en medewerkers van huisartsenpraktijk de Beuken

 


bel ons Bel ons op 0528 26 27 74 | Voor spoed bel met 0528 26 24 36