Pagina wordt geladen ...

Teledermatologie

In onze huisartspraktijk zijn wij actief met teledermatologie.

Wat is teledermatologie?

In het geval van teledermatologie maakt de huisarts digitale foto's van een afwijkende huidaandoening en deze foto's worden samen met een vragenlijst via een beveiligde verbinding verstuurd naar een dermatoloog uit een ziekenhuis naar keuze. De dermatoloog geeft vervolgens binnen 3 dagen via dezelfde beveiligde verbinding antwoord met een diagnose en/of behandeladvies. Alle gegevens zijn strikt beveiligd en alleen toegankelijk voor de betrokken zorgverleners. Uw huisarts kan door teleconsultatie directer en sneller inhoudelijke expertise inroepen van een specialist.

Voordeel voor de dokter en de patiënt

Binnen de gezondheidszorg bestaan veelal wachttijden; zowel voor een polikliniekbezoek als in de wachtkamer zelf. Bij een teleconsult vervallen deze wachttijden. U bespaart ook reiskosten en -tijd, en (soms) parkeerkosten. Een directer contact met de dermatoloog door de teledermatologie stelt uw huisarts in staat extra expertise in te roepen en sneller adequate medicatie te krijgen of een verwijzing kan worden voorkomen of worden versneld.

In 75% van de teleconsulten is een ziekenhuis bezoek niet meer nodig. Teleconsultatie gaat van het eigen risico van de patiënt af, maar komt in plaats van het ziekenhuisbezoektarief waardoor teleconsultatie voor u gemiddeld 3 keer goedkoper is.


bel ons Bel ons op 0528 26 27 74 | Voor spoed bel met 0528 26 24 36