Pagina wordt geladen ...

LET OP!!

Per 1 mei 2019 hanteert Huisartsenpraktijk de Beuken een wegblijftarief voor patiënten die zonder tijdig af te zeggen wegblijven op een afspraak bij de praktijkondersteuner.

 

Waarom dit tarief?

Het aantal patiënten die niet op een afspraak verschijnen is de laatste jaren sterk toegenomen. “Vergeten” is de belangrijkste oorzaak. Vergeten is menselijk, maar het aantal patiënten dat de spreekuren in de huisartsenpraktijk wil bezoeken neemt nog steeds toe.

Het is daarom voor ons erg vervelend wanneer iemand niet op een afspraak verschijnt. Het betekent tijdsverlies en iemand anders kan op dat moment niet worden geholpen. Tegenwoordig hanteren veel ziekenhuizen en tandartspraktijken ook een wegblijftarief.

Om het aantal niet nagekomen afspraken terug te dringen hanteren wij, volgens de vastgestelde richtlijnen van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), het wegblijftarief voor patiënten die zonder afmelding niet verschijnen op een afspraak.

Wat moet ik doen als ik niet op een afspraak kan komen?

Heeft u een afspraak en kunt of wilt u niet meer komen? Meld dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren bij de assistente. De assistente is op werkdagen van 08.00u – 17.00u de gehele dag bereikbaar.

Uw afzegging wordt genoteerd en u kunt altijd direct een nieuwe afspraak maken.

Hoeveel bedraagt het wegblijftarief?

De hoogte van het wegblijftarief is vastgesteld op € 25,- per verzuimde afspraak. Dit bedrag wordt niet door uw zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen.

 

Namens de huisartsen,

dhr. Agterhuis, dhr. Contermans, dhr. Minderhoud, dhr. Willems


bel ons Bel ons op 0528 26 27 74 | Voor spoed bel met 0528 26 24 36