Pagina wordt geladen ...

Praktijkfolder huisartsenpraktijk de Beuken

Van Limburg Stirumstraat 144
7901 AT Hoogeveen
Telefoon: 0528 26 27 74
Spoed: 0528 26 24 36
Fax: 0528 26 78 25
Receptenlijn: 0528 23 36 10

 

Openingstijden en Bereikbaarheid

De praktijk is iedere werkdag geopend van 08:00 uur tot 17:00uur, met uitzondering van feestdagen.

Bereikbaarheid

Wij zijn tijdens werkdagen de hele dag te bereiken op telefoonnummer: 0528 26 27 74. Dit nummer is bedoeld voor alle normale contacten tussen 08:00 uur - 17:00 uur.

Hoewel we beschikken over meedere telefoonlijnen op dit nummer, is het mogelijk dat alle lijnen bezet zijn. Probeert u het dan later nog eens. Wijk niet uit naar het alarmnummer, mits er spoed is!                               

Buiten de werkdagen (avond, nacht, weekend en feestdagen) kunt u, voor dringende zaken het nummer van de:               

Centrale Huisartsendienst Drenthe bellen: 0900 112 0 112.

U krijgt dan kontakt met de huisartsenpost in het Bethesda Ziekenhuis.


Spoedgevallen

Bel voor spoedgevallen: 0528 26 24 36.

De praktijk is geopend op werkdagen tussen 08:00 uur en 17:00 uur. Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!

Buiten kantooruren, belt u naar de huisartsenpost: 0900 112 0 112.

Afspraak maken

Spreekuur op afspraak

Een afspraak voor het spreekuur kunt u telefonisch of via de balie maken. Indien u voor 10:30 uur belt, streven wij er naar dat u zo spoedig mogelijk terecht kunt. Patiënten staan bij ons op naam van een huisarts ingeschreven. Bij het maken van de afspraak zal gevraagd worden wie uw huisarts is. Bij afwezigheid/vakantie van de eigen huisarts zal overlegd worden of een van de andere huisartsen u kan helpen. 

Op verzoek van de huisartsen zullen de assistenten u vragen waarom u een afspraak wilt maken. Zij kunnen dan beter beoordelen door wie en wanneer u het beste geholpen kunt worden, en hoeveel tijd daarvoor nodig is. Wanneer u om privacy redenen die liever niet aan de assistente vertelt, is daar natuurlijk begrip voor.

Per afspraak is er tien minuten tijd voor u geboekt. Indien u bij voorbaat denkt meer tijd nodig te hebben, wordt u verzocht dit kenbaar te maken aan de assistente, er wordt dan meer tijd voor u gereserveerd. Voor uzelf maar ook voor de huisarts werkt dat rustiger. Ook als u met meerdere personen wilt komen, kunt u beter voor iedereen een aparte tijd reserveren, zodat patienten na u niet extra lang hoeven te wachten. Soms kan de huisarts u vragen om opnieuw een afspraak te maken voor verschillende klachten omdat deze niet in tien minuten af te handelen zijn.

Telefonisch spreekuur huisarts

Een afspraak voor het telefonisch spreekuur van de huisarts kunt u maken via de assistente. Wanneer u voor 10:30 uur belt, belt de huisarts u zo mogelijk diezelfde dag terug. Dit spreekuur is vooral bedoeld voor vragen waarvoor een aparte afspraak op het spreekuur niet nodig is. 

Telefonisch spreekuur assistente

De assistente kan u informeren over uitslagen van bijvoorbeeld bloedonderzoek of rontgenfoto's. Zij kan ook uw vragen over recepten, machtigingen en dergelijke afhandelen. Indien noodzakelijk, zal zij uw vraag bespreken met de huisarts of u verwijzen naar het (telefonisch) spreekuur van de huisarts. De assistenten zijn hiervoor de hele dag bereikbaar tussen 08:00 uur - 17:00 uur.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.

Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Herhaalrecepten

Om herhaalmedicijnen te bestellen zijn er 3 mogelijkheden. 

Allereerst kunt u bellen met de receptenlijn: 0528 23 36 10.

Dit nummer is 24 uur per etmaal bereikbaar. Ook deze lijn kan op bepaalde momenten, bijvoorbeeld op maandagochtend, wel eens bezet zijn. Probeert u het dan op een later tijdstip nogmaals.

U spreekt in welk medicijn u wilt nabestellen, de sterkte, de hoeveelheid, het gebruik en eventuele bezorging. U hoeft het recept niet bij ons op te halen; dit gaat automatisch naar uw eigen apotheek. De medicijnen van de recepten die voor 11:00 uur ’s ochtends zijn ingesproken liggen de volgende werkdag na 14:00 uur klaar bij uw apotheek, later ingesproken recepten na twee werkdagen.

Of via onze praktijksite: MijnGezondheid.net

En een 3e mogelijkheid is om de lege medicijndoosjes, voorzien van het etiket met daarop uw naam en adres, te deponeren in de medicijnbus bij de praktijkbalie. Indien de doosjes voor 11:00 uur in de bus zijn gedaan, kunt u de medicatie de volgende werkdag vanaf 14:00 uur afhalen bij uw apotheek.

Spreekuur

Afspraken voor één van de spreekuren kunnen gedurende de gehele dag telefonisch gemaakt worden. Ook kunt u voor uzelf online een spreekuurafspraak maken via MijnGezondheid.net

De assistente zal u altijd vragen naar de reden van uw komst. Ook onze assistentes zijn gebonden aan het beroepsgeheim. Met een goede spreekuurplanning kunnen we de zorgverlening verbeteren en de wachttijd verkorten. Indien u het vervelend vindt om de reden van uw komst te vermelden, kunt u altijd, zonder verdere toelichting, aangeven dat u de dokter zelf wenst te spreken. Geef dan wel aan of u 10 of 20 minuten nodig denkt te hebben.

Per afspraak staan 10 minuten gereserveerd. Als u denkt meer tijd nodig te hebben of als u met meerdere personen komt kunt u dit aangeven.

Ook is er een aantal zaken waarvoor u beter bij onze praktijkverpleegkundigen of onze assistentes terecht kunt dan op het spreekuur van de dokter.

Indien het spreekuur druk is, kan het voorkomen dat de assistente u vraagt of de afspraak voor één van de volgende dagen gemaakt kan worden. Voor dringende zaken kunt u echter na overleg altijd nog dezelfde dag bij ons terecht. We stellen het op prijs als u ons tijdig laat weten indien een gemaakte afspraak niet door kan gaan.

MijnGezondheid.net

Als patiënt van praktijk de Beuken hebt u de mogelijkheid om gebruik te maken van de voorziening MijnGezondheid.net. Dit geeft u toegang tot een aantal bijzondere mogelijkheden.

U kunt hiermee bijvoorbeeld zelf online een afspraak maken voor het spreekuur.

Verder heeft u de mogelijkheid van een e-mailconsult. 

Als u zich aan gemeld heeft voor deelname kunt u inloggen via de volgende link: www.mijngezondheid.net

Bent u nog niet geregistreerd als deelnemer aan mijngezondheid.net, dan kunt u dit doen doormiddel van bovenstaande link.


bel ons Bel ons op 0528 26 27 74 | Voor spoed bel met 0528 26 24 36